Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ενημερώνει για την επιστροφή ΕΦΚ αγροτικού πετρελαίου
26 Φεβρουαρίου 2017
Κριτήρια επιλογής τρακτερ.
26 Φεβρουαρίου 2017

Επενδύσεις Μείζονος Μεγέθους

  • Στο καθεστώς Επενδύσεις Μείζονος Μεγέθους του Νέου Επενδυτικού Νόμου ενισχύονται επενδυτικά σχέδια ΝέωνΥπό ίδρυση και Υφιστάμενων επιχειρήσεων, των οποίων τα επενδυτικά σχέδια υπερβαίνουν τα €20 εκατ. και παράλληλα δημιουργούν δύο (2) θέσεις εργασίας ανά ένα (1) εκατ. € επένδυσης
  • Ενισχύσεις Μηχανολογικού Εξοπλισμού

    • H κατηγορία των σχεδίων Ενισχύσεις Μηχανολογικού Εξοπλισμού περιλαμβάνει επενδυτικά σχέδια για το σύνολο σχεδόν των επιλέξιμων επιχειρήσεων (πλην εκείνων που ρητά εξαιρούνται) σε όλη την επικράτεια.
    • Γενική Επιχειρηματικότητα

      • Στο καθεστώς Γενική Επιχειρηματικότητα του Νέου Επενδυτικού Νόμου ενισχύονται επενδυτικά σχέδια ΝέωνΥπό ίδρυση και Υφιστάμενων επιχειρήσεων
      • Νέες Ανεξάρτητες ΜΜΕ

        • H κατηγορία των σχεδίων Νέες Ανεξάρτητες ΜΜΕ απευθύνεται σε νέες (υπό ίδρυση επιχειρήσεις και νεοσύστατες επιχειρήσεις μέχρι 7 έτη λειτουργίας) καιανεξάρτητες (καμία σύνδεση με άλλη επιχείρηση)επιχειρήσεις (πλην εκείνων που ρητά εξαιρούνται) σε όλη την επικράτεια.
      • Ενεργά Επιδοτούμενα Προγράμματα 2014-2020

        Πρόγραμμα Επιδότησης έως 50% από 15.000€ έως 200.000€ για την Αναβάθμιση Υφιστάμενων Επιχειρήσεων!

        • Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η αναβάθμιση του επιπέδου επιχειρηματικής οργάνωσης και λειτουργίας των ΜΜΕ, στους οκτώ (8) στρατηγικούς τομείς της χώρας (Αγροδιατροφή / Βιομηχανία Τροφίμων, Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες (ΠΔΒ), Υλικά / Κατασκευές, Εφοδιαστική Αλυσίδα, Ενέργεια, Περιβάλλον, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας ΤΠΕ, Υγεία), προκειμένου αυτές να αξιοποιήσουν τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα, βελτιώνοντας τη θέση τους στις εθνικές και διεθνείς αγορές.

        Προγραμμα επιδοτησης 50% από 15.000€ έως 150.000€. Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ Επιχειρήσεων γιά τον Εκσυγχρονισμό τούς και την Ποιοτική Αναβάθμιση τών Παρεχόμενων  Υπηρεσιών

        • Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση των επενδυτικών σχεδίων υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων όλων των κλάδων για τον εκσυγχρονισμό της υποδομής και της λειτουργίας τους, την ποιοτική αναβάθμιση τους και τον εμπλουτισμό, την αναβάθμιση και την πιστοποίηση των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών, ώστε να βελτιώσουν την θέση τους στην εσωτερική και διεθνή τουριστική αγορά.

         


        Πρόγραμμα Eπιδότησης 100%” από 15.000€ έως 60.000€. Νεοφυής Επιχειρηματικότητα” για Ίδρυση Νέων Επιχειρήσεων

        • Στόχος της δράσης είναι η ίδρυση νέων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων από ανέργους και από ασκούντες επαγγελματική δραστηριότητα που δεν έχουν σχέση μισθωτής εργασίας.
        • Στοχεύει στην  δημιουργία πολύ μικρών και μικρών, βιώσιμων επιχειρήσεων με έμφαση σε καινοτόμα επιχειρηματικά σχέδια και στην ενίσχυση της απασχόλησης με τη δημιουργία βιώσιμων νέων θέσεων απασχόλησης.

        Επιδοτείται έως 50% η ανάπτυξη ευρωπαϊκών παιχνιδιών video (videogames) έως τις 02/03/2017

        Η συνεισφορά κυμαίνεται από 10 000 EUR έως 150 000 EUR για την ανάπτυξη της ιδέας και του έργου ευρωπαϊκού παιχνιδιού βίντεο (δραστηριότητες έως το σημείο στο οποίο η ιδέα καταλήγει σε πρωτότυπο το οποίο μπορεί να αναπαραχθεί ή σε δοκιμαστική έκδοση).

        Η χρηματοδοτική συνεισφορά δεν θα υπερβαίνει σε καμία περίπτωση το 50% των συνολικών επιλέξιμων δαπανών του αιτούντος.


        Ενισχυσή 100% από 5.000€ έως 25.000€ της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για Απόφοιτους ΑΕΙ – ΤΕΙ.

        • Στόχος της δράσης είναι η υποστήριξη πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ανέργων και αυτοαπασχολούμενων για την έναρξη – υποστήριξη της άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους και την οργάνωση αυτοτελούς επαγγελματικού χώρου.

        Κάντε επανεκκίνηση των προσωπικών & επιχειρηματικών σας δραστηριοτήτων

        • Στόχος προγράμματος Η δράση «ΤΕΠΙΧ-Επιχειρηματική Επανεκκίνηση», έχει ως στόχο την προώθηση της επιχειρηματικότητας, τη διευκόλυνση της πρόσβασης των επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση και την ενίσχυση των επενδύσεων μέσω της παροχής δανείων με ευνοϊκούς όρους.