Ανεκμετάλλευτες οι Ελληνικές ιαματικές πηγές
7 Αυγούστου 2017
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
9 Αυγούστου 2017

 

 

Καλαμαράκια κοκκινιστά

 

 

 

 

Υλικά:

  • 500γρ. Καλαμάρια ή θράψαλα
  • 1/4 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 250γρ. Χυμό ντομάτα
  • 1/2 ποτήρι κρασί
  • φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • λίγο κανέλα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, τα πλένουμε και χωρίζουμε το σώμα απ᾿ τα κεφάλια.
  • Κόβουμε το σώμα σε ροδέλες. Τα πλοκάμια και τα κεφάλια όπως είναι.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι.
  • Όταν το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα καλαμάρια και τα σοτάρουμε για 8′- 10′ ακόμη, μέχρι να πιεί τα υγρά του.
  • Κατόπιν τα σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί, βάζουμε το χυμό ντομάτας
    και ένα ποτήρι ζεστό νερό.
  • Σιγοβράζουμε το φαγητό για 30′ περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμαράκια και να δέσει η σάλτσα τους (ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε νερό).
  • Τέλος 10 λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό ρίχνουμε τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά.

Το σερβίρουμε ζεστό και το συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές ή ρύζι.