Έρχονται γρήγορα και πολλά χρήματα για τους αγρότες!!
12 Αυγούστου 2018
Ο κόσμος κάτω απ’τα πόδια σας: Ένα πολυτελές αερόπλοιο με γυάλινο δάπεδο και ανεμπόδιστη θέα
15 Αυγούστου 2018

Áðü ôçí Óõíåäñßáóç ôïõ Õðïõñãéêïý Óõìâïõëßïõ óôçíÁßèïõóá Õðïõñãéêïý Óõìâïõëßïõ, óôç ÂïõëÞ, ÊõñéáêÞ 13 Ìáñôßïõ 2011. ÁÐÅ ÌÐÅ/www.papandreou.gr/ÂÁÓÉËÇÓ ÖÉËÇÓ

Τα προβλήματα της αγοράς πετρελαιοειδών συζητήθηκαν εκτενώς σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας, Γιάννη Δραγασάκη και τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,Νεκτάριο Σαντορινιο με τη συμμετοχή φορέων της αγοράς. Όπως έγινε γνωστό η κυβέρνηση επεξεργάζεται συνολική πολιτική λύση για τα προβλήματα της αγοράς καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορείας Πετρελαιοειδών Ελλάδος, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων και της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, όλοι συμφώνησαν πωςπαρατηρούνται σημαντικές διαφοροποιήσεις στις λιανικές τιμές των καυσίμων στην επικράτεια οι οποίες αντανακλούν παράγοντες όπως  το μεταφορικό κόστος,   ιδιαίτερα στις θαλάσσιες μεταφορές, την διάρθρωση του ανταγωνισμού στις τοπικές αγορές με την ύπαρξη σε ορισμένες περιπτώσεις ολιγοπωλιακών καταστάσεων.

Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι των πρατηριούχων επεσήμαναν και  φαινόμενα α

θέμιτου ανταγωνισμού  εξαιτίας της παράνομης διακίνησης καυσίμων, γεγον

ός το οποίο δημιουργεί γενικότερες στρεβλώσεις στην αγορά.

Ακριβώς για το λόγο αυτό, η κυβέρνηση επεξεργάζεται ολοκληρωμένη πολιτική παρέμβαση η οποία θα απαντά στα διαρθρωτικά προβλήματα, με τους φορείς βλέπουν θετικά την πρόθεση αυτή.

Στην κατεύθυνση αυτή, ήδη το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης σε συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επεξεργάζεται συγκεκριμένα μέτρα, όπως είναι  η επιδότηση του κόστους μεταφοράς   στη νησιωτική Ελλάδα.

Σε κάθε περίπτωση, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι ο ομαλός εφοδιασμός της αγοράς, ακόμη και των πιο μικρών και απομακρυσμένων νησιών, με καύσιμα και η αντιμετώπιση φαινομένων αθέμιτου ανταγωνισμού όπου και αν αυτά λαμβάνουν χώρα.

Ο κ. Δραγασάκης διαβεβαίωσε ότιδεν θα υπάρξουν αιφνιδιασμοί και προτού ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις θα υπάρξει διαβούλευση με τα συναρμόδια υπουργεία, τις δημόσιες αρχές και τους αρμόδιους επαγγελματικούς φορείς.