Το νέο pick-up της Renault το Alaskan χτύπα την πόρτα του 2018
7 Ιανουαρίου 2018
Προϊόντα που πληρούν τις προϋποθέσεις για βιολογική πιστοποίηση
10 Ιανουαρίου 2018

Ποια είναι η πιο πολύτιμη καλλιέργεια στον κόσμο;

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα πράγματα έτσι και με αυτό  είναι περίπλοκο για να το απαντήσουμε . Εντούτοις, σε τελική ανάλυση καταλήγουμε σε μερικούς βασικούς παράγοντες: το σύνολο της  καλλιεργουμενης ποσότητας, το ποσοστό απόδοσης και το έσοδο ανά μονάδα που πωλήθηκε. Εξαρτάται επίσης από το αν εξετάζουμε την απόλυτη αξία ή την υψηλότερη τιμή ανά στρέμμα.

Οι πιο μεγάλες καλλιέργειες σε όλο τον κόσμο είναι το σιτάρι και το καλαμπόκι,και μετά  το ρύζι και η σόγια . Ωστόσο, όλα αυτά είναι σχετικά χαμηλά και δεν παράγουν αρκετά έσοδα ανά τόνο παραγόμενου προϊόντος.

Οι καλλιέργειες με τη μεγαλύτερη απόδοση είναι ζαχαροκάλαμο, ζαχαρότευτλα και οι ντομάτες. Το ζαχαροκάλαμο αντιπροσωπεύει περίπου το 80% της παγκόσμιας παραγωγής ζάχαρης, ενώ τα ζαχαρότευτλα το υπόλοιπο 20%.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι πιο προσοδοφόρες σοδειές από την προοπτική αξίας ανά στρέμμα είναι παράνομες σε πολλά μέρη του κόσμου. Η κάνναβη έχει αξία 47,7 εκατομμυρίων ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, ενώ η κόκα  στα 37,7 εκατομμύρια και παπαρούνες οπίου 6 εκατομμύρια ευρω  ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Οι πιο προσοδοφόρες νόμιμες καλλιέργειες περιλαμβάνουν τις τομάτες (1,4 εκατομμύρια ανά τετραγωνικά χιλιόμετρα) και τα σταφύλια (625.000 ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο). Είναι ενδιαφέρον ότι ο καπνός έιναι στη μέση  με αξία 277.000 ανά τετραγωνικά χιλιόμετρα. 

Από απόψεως απόλυτης αξίας, η πιο πολύτιμη  καλλιεργεια  στον κόσμο είναι η κάνναβη. Ακολουθεί το ρύζι, το καλαμπόκι  και μετά το σιτάρι.

Μπες τώρα στο www.agroticmall.gr  και πουλά τα προϊόντα σου!!