ΒΡΑΒΕΙΟ FOODPRINT ΓΙΑ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ECOTROPHELIA 2017
30 Ιουλίου 2017
Ανεκμετάλλευτες οι Ελληνικές ιαματικές πηγές
7 Αυγούστου 2017

 

 

ΕΣΠΑ: Νέα προγράμματα για γυναικεία και νεανική επιχειρηματικότητα 

 

Ερχονται δύο νέα προγράμματα μέσω ΕΣΠΑ που αφορούν την γυναικεία και την επιχειρηματικότητα με στόχο  να προσφέρουν απασχόληση μέσα από την επιχειρηματική δραστηριότητα σε χιλιάδες νέους, νέες αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εθνος» βρίσκονται σε φάση προετοιμασίας καινούργιοι κύκλοι της νεανικής καινοτομικής επιχειρηματικότητας και στήριξης της γυναικείας απασχόλησης μέσα από την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Πηγές αναφέρουν ότι τα δύο προγράμματα που θα χρηματοδοτούν νέους και ανέργους άνω των 18 ετών, ώστε να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση, όπως και άνεργες ηλικίας μέχρι 64 ετών, θα έχουν σχεδόν τα ίδια κριτήρια με τους προηγούμενους κύκλους.

Επιδοτήσεις σε άνεργες 18 έως 64 ετών για ίδρυση επιχειρήσεων

Ενισχύσεις έρχονται και για άνεργες γυναίκες ηλικίας 18 ώς 64 ετών προκειμένου να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση ακόμη και μέσα στο σπίτι τους Πρόκειται για τον νέο κύκλο του προγράμματος ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Ανάπτυξης δικαιούχοι των επιδοτήσεων θα είναι γυναίκες άνεργες από 18 εως 64 ετών που προσδιορίζονται ως εξής:

Έχουν την ιδιότητα του ανέργου ή έχουν απολυθεί την τελευταία τριετία και βρίσκονται σε αναζήτησης ανεργίας έχουν κλείσει την ατομική ή προσωπική επιχείρηση κατα την τελευταία τριετία δεν ασκούν άλλη επιχειρηματική δραστηριότητα και δεν απασχολούνται με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας

Αυτοαπασχολούμενες με εισόδημα χαμηλότερο από το εισοδηματικό όριο της φτώχειας που ορίζεται από την ΕΛΣΤΑΤ

Από τις παραπάνω περιπτώσεις εξαιρούνται απολυμένες γυναίκες των οποίων ο εργοδότης είναι σύζυγος ή συγγενής Α βαθμού εκτός από τις περιπτώσεις κατά τις οποίες απολύθηκαν λόγω διακοπής λειτουργίας της επιχείρησης.

Οι γυναίκες που θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μπορούν να ανοίξουν οποιαδήποτε επιχείρηση.

 

 

πηγή: athena